15 Eylül 2015 Salı

The Breakfast Club/Kahvaltı Kulübü


80lerin filmlerine bayılıyorum. Özellikle kıyafetlerine ve günlük yaşamlarına. 
Favori filmlerimden biri olan The Breakfast Club'ı yorumlamamın vakti geldi...
The Breakfast Club'ı bilmeyeniniz yoktur. John Hughes yapımı muhteşem bir film.Ayrıca tüm zamanları en iyi lise filmi olarak biliniyor.

Öncelikle konusu şu şekilde;
Bir cumartesi günü, birbirlerinden daha önce hiç haberi olmayan ve görünüşte birbirlerinden oldukça farklı görünen beş öğrenci, okulda cezaya kalırlar.
Cezalı oldukları için hiçbirşey yapmadan oturmaları ve "Neden burada oldukları" hakkında 1000 kelimelik bir deneme yazmaları istenir.
Bender ise belalı bir tip olduğu için (bu konudaki düşüncelerimi aşağıya yazacağım) her cumartesi cezaya kalan bir öğrenci. Cezaya kalmaya alışık olduğu için öğretmeniyle rahat bir şekilde konuşur ve diğer cezaya kalan öğrencilere sataşmaya başlar. İlk başta herkes Bender'a karşı önyargılı davranır. Ancak daha sonra arkadaş olmaya başlarlar ve kendileri hakkında, kendilerine bile itiraf edemedikleri konulardan konuşurlar. 


Filmin konusunun sadece ceza alan öğrenciler hakkında olması ve sahnelerin sadece okulda geçmesine rağmen, film kendini izletiyor. Benim favori karakterim Bender'dı. Hala hatırlarım, filmi ilk açtığımda mimiklerine bayılmıştım. Yüzüne baktığımda gülesim geliyordu.


Ayrıca, öğretmenleri Bender'a karşı çok kötü. Tamam Bender'da az değil, ama ailesinden kaynaklanan sebepten bu şekilde. Zaten birkaç sahne var (söylemiceem hayyııırrr) Bender'ın orada içini okuyabiliyorsunuz. İyi biri olduğunu anlayabiliyorsunuz gerçekten. Fazla özgüvenli bir çocuk ama zayıf noktaları var onunda.


Filmde bir de akıl hastamız var. Adı Ally ve çözülmesi zor bir kız. Giyinişinden saçından başından anlaşılıyor zaten garip biri olduğu. Ben ilk başta depresyonda bir kız sanmıştım ama gerçek sonradan ortaya çıkıyor. İçi dışı enteresan bir kız, tuzlu ekmek yiyor düşünün.. Ama yüzü çok hoş. O kıyafetlerin, dağınık saçın arasından bile yüzünün güzelliğini görebilmeniz mümkün.

Film tam anlamıyla muazzam bir film. Eminim çoğunuz izlemişsinizdir. Eğer izlememişseniz, fazla geç kalmayın derim ^^








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder